top of page

ŽUPNE OBAVIJESTI 14.5. - 21.5.2023.

Župni listić Jelsa Br. 20 / 2023 (865)


nedjelja 14. 5.:

6. VAZMENA - Majčin dan

PRVA PRIČEST započinje u nedjelju u 10 sati:

MISE u 10 i u 19 sati

u 18,30h krunica

 

ponedjeljak 15. 5.:

Kruniza u 18:30

Misa u 19:00

 

utorak 16. 5.:

Kruniza u 18:30

Misa u 19:00

 

srijeda 17. 5.:

Kruniza u 18:30

Misa u 19:00

 

četvrtak 18. 5.:

SVETKOVINA UZAŠAŠĆA GOSPODINOVA - SPASOVO MISE: u 10 i u 19 sati

(u 18,30h krunica)

 

petak 19. 5.:

počinje DEVETNICA DUHOVA

Kruniza u 18:30

Misa u 19:00

 

subota 20. 5.:

Kruniza u 18:30

Misa u 19:00

 

nedjelja 21. 5.:

7 VAZMENA - Presv. Sakramenta

MISE u 9 i u 19 sati

u 18,30h krunica

 
 

ŽUPNI VJERONAUK


OSNOVCI

SVI u utorak:

1. – 3. razred u 9h

4 – 8 u 10,30h (projekcija filma)

K TOME: SVI u četvrtak na misu u 9 sati


SREDNJOŠKOLCI - KRIZMANICI:

KRIZMANICI svakog dana u 18,30 na misu i krunicu

 


Subota 6. svibnja bio nam je sakramentalno vrlo „dinamičan“ dan:

u 11 sati u našoj župnoj crkvi slavili smo krštenje malog Tonija Jeličića;

u 14 sati vjenčanje Tonija Carića i Margarite Draganić;

navečer je naš župni zbor u Svetoj Nedjelji još jednom oduševio izvedbom oratorija „Za Križen“, u trećoj večeri trodnevnice pred MLADU MISU

- koju je u nedjelju 7. svibnja, okružen braćom svećenicima i velikim mnoštvom Svetonedijana i drugih prijatelja - slavio Don Ivan Brstilo (na gornjoj slici).

 

PRVOPRIČESNICI PIŠU ISUSU

Naši su se prvopričesnici potrudili javiti Isusu i pismeno.

I naša župna zajednica, čestitajući svim majkama Majčin dan, zahvaljuje od srca njima te učiteljicama Danieli i Nikolaji koje su rado surađivale u pripravi ovoga slavlja.

 

Isuse, danas primam hostiju bijelu. Tek danas ću ti postat prava vjernica. Znam kako ti je bilo kada su te razapeli. Ja idem na mise i na vjeronauk da bih saznala o tebi i upoznala te malo bolje.

-PETRA-


Dragi Isuse, hvala ti za ovaj prelijepi dan u kojem primam tijelo Kristovo! Isuse, kako ti je na nebu? Žao mi je što si razapet na križu. Ja ću te uvijek voljeti i vjerovati u tebe, Isuse, kad ću te vidjeti?

-IDA-


Isuse, zašto su te ubili? Je li ti bilo teško, jel te je boljelo? Kad bih te je vidio, bio bih jako sretan.

-BRANKO-


Isuse, sretna sam što ću te primiti u moje srce i hvala ti što imama mamu i tatu i seke i krov nad glavom. Još jednom hvala! Volim te, Isuse! Vidimo se brzo u mome srcu.

-KATARINA-

Kako se događaju euharistijska čuda? Isuse, znam da ti je bilo teško, ali i da si uskrsnuo. Mislim da si sada dobro. Isuse, danas primam tvoje tijelo koje si predao nama, i svoju krv. -NOA-


Dragi Isuse, ti si sve boli prošao za nas. Isuse, ja te volim, a i ostali ljudi, valjda. Isuse, danas primam pravu Hostiju i veselim se da primam tvoje tijelo. Isuse, je li bi ti bio živ da nisi bio na križu? Isuse, da te vidim, ljubila bih te, grlila i bila u šoku. Želim te upoznati i s mojim tatom…! Hvala ti, Isuse, na svemu što si učinio.

Čao!!!

-EMANUELA-

Dragi Isuse, hvala ti za moju obitelj i prijatelje. Danas ću te prvi put primiti u svoje srce i dušu. Znam da ti je bilo teško na križu. Hvala ti za sve i uvijek ću biti tvoja. Kako je gore na nebu? Jedva čekam primiti tvoje tijelo.

-PAULA-


Dragi Isuse, nadam se da si dobro! Ovoga ću dana primiti tijelo Kristovo, dakle tebe. Ovaj dan mi je najbolji. Ti si meni najdraži. Ja te volim jako. Uvijek ću te ljubiti, uvijek ću se moliti za tebe. I ići na misu.

-MAGDALENA-


Isuse, žao mi je što si umro na križu. Želim da budeš opet čovjek. Ja te volim, Isuse.

-JAKOV-

Bok, Isuse! Uvijek mislim na tebe i uvijek se molim. Redovito dolazim na misu. Želim te što prije vidjeti. Želim da me vidiš na Pričesti. Bio bih uzbuđen da te imam uvijek u mojem životu.

-MARK FRANJO-


Isuse, žao mi je što si završio na križu i što su te mučili, ali znam da nas ti uvijek gledaš s ljubavlju. I uvijek mi pomogneš kad treba i uvijek ćeš biti uz mene. Hvala ti što si moj Spasitelj i uvijek me usrećuješ.

-ROKO-


Dragi Isuse, ja sam te vidio na križu i dok sam te tamo gledao, srce mi je puklo od tuge, Ali sada se radujem što će mi svećenik dati tvoje tijelo u nedjelju pa će tvoje tijelo biti i moje. Ako bi ti došao na moja vrata, ja bih ti dao hranu i piće i zagrlio te najviše na svijetu. I želim reći još nešto: Isuse, volim te do života!

-ANTONIO-


Isuse dragi, molim te da zlim ljudima pokažeš da si ti Sin Božji. Volim te, Isuse, svim svojim srcem. Ti si jedini svemogući čovjek na nebu i na zemlji. I jedno pitanje: Kako je gore u nebu, Isuse?

-KIKI (Kristijan)-


Isuse, hvala ti za moju obitelj i prijatelje. Isuse, zašto su te razapeli? Hvala ti, Isuse, za Crkvu. Svi želimo vjerovati u tebe. Ja sam sretna što ću te primiti. Uvijek ću se moliti tebi. Ići ću na misu svaki dan.

-BARBARA-


Dragi Isuse, kako si pretrpio tu bol na križu? Da li te vidimo kad umremo?

-MATEJ-


Naši su prvopričesnici, na sretni prijedlog učiteljice Daniele, svoja pisma Isusu pisali u školi na satu vjeronauka, pod paskom vjeroučiteljice Nikolaje, To znači da im ih nisu mogle (su)pisati njihove mame, pa su to doista njihova izvorna, baš „vlastoručna“ pisma (don Stanko je unio tek sitne pravopisne ispravke). Dodajemo da su im se u ovom prigodnom dopisivanju s Isusom kolegijalno pridružili njihovi razredni prijatelji iz susjedstva. Evo i njihovih pisama:


Isuse, hvala ti za život moj i što si imao modrice zbog nas ljudi. Oprosti mi za sve moje grijehe. I molim te: dopusti i meni druge godine da primim tijelo tvoje. Gospodine, molim te, nemoj me napustiti.

-KARLO (Barbić, Pitve)-


Isuse, hvala ti na svemu dobrom što si napravio za mene. Žao mi je što si podnosio toliku bol zbog naših grijeha. Isuse, kako si napravio ona mnogobrojna čuda! Ja se divim tome koliko si nevjernika pretvorio u vjernike. Osjećao bih se presretnim kada bih te vidio.

-TONI (Bojanić, Vrisnik)-

 

Vaš župnik i svekolika župna zajednica Uznesenja Marijina u Jelsi.



461 views0 comments

Recent Posts

See All

ŽUPNE OBAVIJESTI 21.4. - 28.4.2024

Župni listić Jelsa Br. 17 / 2024 (916) nedjelja 21. 4.: 4. Vazmena – – Presv. Sakramenta NEDJELJA DOBROG PASTIRA molitva za duhovna zvanja MISE u 9 sati i u 18,30h (u 17,30h ura klanjanja – molitva za

ŽUPNE OBAVIJESTI 14.4. - 21.4.2024

Župni listić Jelsa Br. 16 / 2024 (915) nedjelja 14. 4.: 3. Vazmena SV. MISE: u 9 sati  i u 18,30 sati ponedjeljak 15. 4.: misa s večernjom - u 18,30 sati utorak 16. 4.: misa s večernjom - u 18,30 sati

ŽUPNE OBAVIJESTI 7.4. - 14.4.2024

Župni listić Jelsa Br. 15 / 2024 (914) Od 8. do 15. travnja župnik će biti odsutan na hodočašću. Zamjenjuju ga don Toni Aviani (091 176 5249) i don Toni Oršolić (098 923 9775): U svakoj potrebi javite

bottom of page