top of page

HODOČAŠĆE PUTOVIMA SV. PAVLA

Updated: Jan 31

Grčka i Ilirik (Makedonija, Crna Gora, Albanija…)

 8. 4 - 15. 4. 2024.1. dan

Split – Drvenik - Perast – Kotor – Muo

Polazak prema Crnogorskom primorju i Zaljevu hrvatskih svetaca, zaustavljanje i razgled Gospe od Škrpjela u Perastu i Kotora te razgled Kotora i katedrale sv. Tripuna, te svetišta bl. Gracie iz Mua. Nasatvak prema hotelu. Smještaj večera. Noćenje. ( V,N )

 

 2.dan

Tirana – Ohrid

Doručak nastavak prema Albaniji, zemlji s 168.000 izgrađenih bunkera, uvod u povijesne prilike i posjet glavnom gradu Tirani, stanje kršćana katolika danas u Tirani, posjet svetištu i katedrali sv. Majke Tereze ( sv. Misa ) nakon panoramskog razgleda, slijedi Albanski parlament, Otomanski kameni most, sahat kula, …slobodnog vrijeme za okrijepu i osviježenje. Nastavak putovanja prema Ohridu. Večera. Noćenje. (D,V,N)

 

 3.dan

Ohrid - Solun

Doručak. Odlazak u razgled Ohrida, stari grad ispod Samuelove utvrde, katedrala sv. Sofije, Sv Kliment i sv. Neum. Sv. Misa u katoličkoj crkvi u Ohridu posvećene sv. Benediktu i sv. Ćirilu i Metodu, zaštitinicima Europe. Slobodno za ručak i zatim nastavak prema Solunu. Po dolasku u Solun. Panoramski razgled Soluna - Bijeli toranj, trijumfalni Galerijev Slavoluk, kuća u kojoj je živio sv. Pavao i trg na kojem je propovijedao, crkva sv. Dimitrija i sv. Sofije, relikvije mučenika iz rimskog razdoblja. Smještaj u hotel. Noćenje.( D,R,N )

 

 

4.dan

Solun – Filipi – Kavala (Neapolis) – Solun

Doručak. Odlazak iz Soluna prema Filipima i mjestu gdje se sv. Pavao krstio Lidiju – prvu obraćenicu u Europi, smješteno uz mjesto Kavalu, nekadašnju rimsku luku Filipa, Neapolis odakle je sv. Pavao doplovio iz Troade. Sv. misa. Prilikom obilaska arheoloških lokacija vidjet ćemo i zatvor gdje je Pavao bio zatočen i oslobođen. Na povratku zaustavljanje. Mogućnost posjete samostanima sv. Ivan Evanđelista u Souroti ili Ormilia gdje se nalazi jedna živa zajednica cenobitkinja utemeljenih od novih hesihasta koji su obnovili samostane Atosa. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)

 

 5.dan

Solun – Berija - Kalambaka

Doručak. Odlazak na sv. Misu u katoličku katedralu u Solunu, nakon čega slijedi odlazak u Beriju, nekadašnju Bereju, važan grad u kojem se sv. Pavao zaustavlja i propovijeda i bježi pred progonom u Atenu. Osvježenje. Na putu do Atene, prolazimo uz podnožje Olimpa i upućujemo se u Kalambaku, važnom središtu srednovjekovnog kršćanstva u Grčkoj gdje se uzdižu glasoviti Meteori (UNESCO). Planiramo posjet 2 od 6 preostalih monaških zajednica – Meteora s bogatim zbirkama ikona i prekrasno oslikanim crkvama, biserima bizantske arhitekture (UNESCO), umjetnosti i monaštva. Večera. Noćenje. ( D,V,N )

 

 

6.dan

Kavala – Delfi – Osios Loukas - Atena

Doručak. Odlazak prema Ateni kroz unutrašnjost Grčke. Posjet Delfima, antičkom proročištu nazvanom “Središtem Svijeta”, Apolonov hram, amfiteatar, stadion. Posjet još jednom biseru bizantske arhitekture (UNESCO) i središtu monaštva 11. St. Hosios Lukas, gdje se čuva neraspadnuto tijelo sv. Luke, monaha. Sv. Misa i nastavak prema Ateni. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)

 

7.dan

Atena - Korint - Atena

Doručak. Odlazak u Korint. Putem razmatranje i upoznavanje s poviješću antičke Atene, Korinta i ozračja s kojim se sv. Pavao susreće i doživljava neuspjeh. Posjet arheološkom parku i sv. Misa blizu mjesta gdje je bio zatočen i gdje sreće vrijedne suradnike Akvilu i Priscilu. Slijedi pogled na Korintski tjesnac i pauza za ručak. Nastavak prema Ateni, panoramski razgled uz zaustavljanja i dolazak do Areopaga i pogleda na atensku agoru i pogled na Zeusov hram, Hadrijanov luk, ramišljanje o glasovitom obraćanju sv. Pavla Atenjanima, slijedi Akropola remek djelo “zlatnog doba Atene“: hram Atene Nike, Erehtej i na kraju Partenon. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)

 

 8.dan

Atena – Dubrovnik – Drvenik - Split

Doručak. Okupljanje za odlazak u zračnu luku. Predaja prtljage i ukrcaj u zrakoplov za Dubrovnik na direktom letu Atena-Dubrovnik Aegean Airlinesa u 8.50 ujutro i dolazak u Dubrovnik u 9. 20 te transfer Dubrovnik, Drvenik, Split (D)

 

Gotovinska cijena po osobi 969,00€ + 93,99€

Šifra putovanja: 24304 ;

Datum polaska: 08.04.2024.

Datum povratka: 15.04.2024.

Mjesto polaska: Split 

ICHTIS TRAVEL – Ichtis d.o.o.

Rezervacije: 091 156 5 156;    www.ichtisonline.com


 

CIJENA UKLJUČUJE:
 • zrakoplovnu kartu na relaciji Atena -Dubrovnik

 • 8 dana/7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 3/4*

 • prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu

 • izlete prema programu: Atena, Korint Meteora, Delfi, Hosios Loukas, Solun, Filipi, Ohrid, Tirana uz licencirane lokalne vodiče

 • vodiča/pratitelja

 • duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. misa

 • organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDVCIJENA NE UKLJUČUJE:
 • OBVEZNO doplate pristojbi ZP/TSC/FS* 93,99 

 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 230 € (na upit u agenciji)

 • dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu

 • ručkove 

 • paket ulaznica na lokacije (58 € -plaćanje na licu mjesta)

 


VAŽNE NAPOMENE!

 • PREPORUČUJEMO! Putno zdravstveno osiguranje s covid dodatkom (13 €) / SENIOR putno zdravstveno osiguranje za osobe od 70 i više godina (26,39 €) - policu zdravstvenog osiguranja možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska. Osiguranje od rizika otkaza putovanja (19,54 €) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja vrši se isključivo na dan aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana nakon aktivacije rezervacije (uplate jamstvenog depozita!)

 • Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa

 • TSC *FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna

 • Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu

 • Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene  nastale uslijed kašnjenja leta

 • valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, , a osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca

 

UVJETI PLAĆANJA!

 • Potvrda rezervacije uplatom zaključno s  23.2.2024. 

 • Obvezni depozit  300 €

 • ! OSIGURANJE OD OTKAZA (AKO STE GA ODABRALI) - uplatiti prilikom aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana nakon aktivacije rezervacije (uplate jamstvenog depozita!)

 • Preostali iznos uplatiti zaključno s 20.03. 2024.  

143 views0 comments

Recent Posts

See All

ŽUPNE OBAVIJESTI 18.2. - 25.2.2024

Župni listić Jelsa Br. 8 / 2024 (907) nedjelja 18. 2.: 1.  KORIZMENA – Presv. Sakramenta mise u 10h (kongrega) i u 17h (Put križa) ponedjeljak 19. 2.: misa u 18h utorak 20. 2.: misa u 18h poslije mi

ŽUPNE OBAVIJESTI 11.2. - 18.2.2024

Župni listić Jelsa Br. 7 / 2024 (906) nedjelja 11. 2.: 6. KROZ GODINU mise u 10h i u 17h SVJETSKI DAN BRAKA Na drugu nedjelju veljače obilježava se u našoj domovinskoj Crkvi Svjetski dan braka, posveć

ŽUPNE OBAVIJESTI 3.2. - 11.2.2024

Župni listić Jelsa Br. 6 / 2024 (905) nedjelja 4. 2.: 5. KROZ GODINU - 1. u mjesecu mise u 10h i u 17h u 16h SUSRET S  RODITELJIMA PRVOPRIČESNIKA u 16,30h krunica za obitelji i duh. zvanja U 18,45 sat

bottom of page