Suche
  • Don Stanko

HODOČAŠĆE – ITALIJA 7 dana

Pietrelcina – Foligno – Monte Cassino –

Subiaco – Norcia – Loreto


Opatija Monte Cassino


CIJENA PO OSOBI: 3.390,00kn


1.dan (ponedjeljak 28.6.)

Split - Dubrovnik - Bari

Okupljanje na dogovorenom mjestu o čemu ćemo Vas obavijestiti pisanim putem. Preuzimanje ukrcajnih karata i ukrcaj na brod za Bari. Noćenje na brodu – na aviosjedalima, uz mogućnost nadoplate (na upit, prema raspoloživosti) za ležaj u kabinama. (NB, AS)


2.dan (utorak 29.6.)

Bari - Pietrelcina - Cassino

Iskrcaj s broda i vožnja autobusom do Cassina. Na putu do Cassina, mjesta benediktinske opatije, zaustavit ćemo se u Pietrelcini rodnom mjestu sv. Padre Pia. Obilazak njegovog doma, crkve krštenja (sv. Misa). Nakon osvježenja nastavljamo vožnju prema našem smještaju u okolici Cassina. Dolazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje. (D,R,V,N)


3.dan (srijeda 30.6.)

Monte Cassino

Doručak. Odlazak u Monte Cassino u kojem je od 543. boravio sv. Benedikt i u kojem se nalaze njegove relikvije, kao o relikvije sv. Skolastike i sv. Grgura Velikog. Slavlje sv. Mise te razgled bogate zbirke u muzeju nekada najbogatijeg samostana. Slobodno za molitvu, odmor i osvježenje. Slijedi slavlje večernje molitve sa monasima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,R,V,N)


4.dan (četvrtak 1.7.)

Monte Cassino - Subiaco

Doručak. Odlazak iz Cassina u Subiacu. Dan ćemo provesti u Subiacu blizu izvora rijeke Aniene – mjestu na kojem Neron pretvara rijeku u tri jezera na kojima gradi palaču. Subiaco je mjesto gdje je sv. Benedikt proveo prvih 20 godina svog života. Posjet samostanu Sacro Speco – spilja u kojoj je svetac živio isposničkim životom prije samog osnivanja monaške zajednice posvećene sv. Klementu Rimskom. Na tom području je osnovano još 12 samostana. Unutar zidina samostana nalaze se zidovi oslikani freskama koje opisuju čuda i događaje iz života sv. Benedikta. Posjet svetištu i slavlje sv. Mise. Slobodno za osobnu molitvu. Slijedi posjet samostanu sv. Skolastike. Povratak u hotel. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (D,R,V,N)


5.dan (petak 2.7.)

Subiaco - Norcia

Doručak. Vožnja prema Norci uz zaustavljanje za osvježenje. Norcia – rodno mjesto sv. Benedikta i sestre blizanke sv. Skolastike. Upoznavanje benediktinske zajednice I karizme te slavlje sv. Mise. Benediktinska zajednica, potaknuta riječima sv. Benedikta, je obnovila izradu rukotvorina, nabožnih predmeta I proizvodnju hrane I piva prema starim recepturama. Ručak I obilazak centra grada te posjet monahinjama benediktinkama. Vožnja prema Foligno, uz zaustavljanje za osvježenje. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (D,R,V,N)


6.dan (subota 3.7.)

Foligno - Loretto - Ancona

Doručak. Posjet svetištu sv. Anđele Folignske majke I redovnice. Sv. Misa, slobodno za molitvu ispred neraspadnutog tijela svetice ‘’učiteljice teologa’’. Odlazak u pravcu Loretta sa zaustavljanjima za osvježenje. Po dolasku u marijansko svetište Loretto koje su pohodili brojni sveci, slavlje sv. Mise i razgled nazaretske kućice Svete Obitelji te posveta obitelji. Slobodno vrijeme za osobnu molitvu i kupnju. Odlazak prema trajektnoj luci Ancona uz zaustavljanja za osvježenje. Ukrcaj na trajekt i polazak prema Splitu (u 19.45 h). (D,R,NB)


7.dan (nedjelja 4.7.)

Ancona - Split

Po dolasku u Split (u 7.00 h ujutro) iskrcaj u trajektnoj luci.


101 Ansichten

Aktuelle Beiträge

Alle ansehen

ŽUPSKE OBAVIJESTI 19.9 - 26.9.2021

Župski listić Jelsa Br. 37 / 2021 ( 781) Kroz tjedan misa svakog dana u 19h nedelja 19. 9. : 25. kroz godinu - Presv. Sakramenta Katehetska nedjelja – početak vjeronauka mise u 9h i u 19h ( PREDSTAV

ŽUPSKE OBAVIJESTI 12.9. - 19.9.2021.

Župski listić Jelsa Br. 36 / 2021. (780) Kroz tjedan misa svakog dana u 19h u utorak u 8h nedelja 12. 9. : 24. kroz godinu - (Ime Marijino) mise u 9h i u 19h ponedeljak 13. 9.: Sv. Ivan Zlatousti uto

ŽUPSKE OBAVIJESTI 5.9. - 12.9.2021.

Župski listić Jelsa Br. 35 / 2021. (779) Kroz tjedan misa svakog dana u 19h u utorak u 8h nedelja 5. 9. : 23. KROZ GODINU - 1. u mjesecu mise u 9h i u 19h (u 18,30 krunica za obitelji i duh. zvanja) u